Het verhaal achter Barbier®.

Luc Weemaes, de oprichter van Barbier, brouwt sinds 1986 zijn eigen bier. Het begon op zijn 18e als een soort lolletje. Hij werd lid van een bier- en wijnmakergilde Ambrasserie te Clinge. Misschien begon de liefde voor bier eigenlijk al eerder. Hij verzamelde namelijk als jonge jongen al bierglazen en aanverwante artikelen. De hobby groeide uit tot een ware verzameling van zo’n 1250 bierglazen in alle soorten en maten. Uiteraard was hij toen ook lid van de BAV (bierartikelenverzamelaars). Deze hobby werd beëindigd, maar het bierbrouwen bleef. Ergens in de jaren 90 volgde hij een opleiding tot bierkeurmeester waarna hij bierkeurmeester werd. En in diezelfde periode haalde hij zijn opleiding cafébedrijf. Met dit laatste heeft hij nooit iets beroepsmatig gedaan, maar wie weet… De optelsom van jaren hobby brouwen en bierkeurmeesterschap zorgde ervoor dat zijn bieren steeds beter en beter werden. Het bleef altijd een hobby waarvan het resultaat binnenshuis geconsumeerd werd. Tot hij in 2016 bedacht dat het tijd werd om een grote publiek te laten genieten van zijn bieren. Barbier® werd een feit. Barbier®, bier met stijl. Barbier is een stijlvol bier dat overal gedronken kan worden. De naam verraadt waar de voorliefde van consumeren naar toe gaat, de barbier. Bij een bezoek aan de barbier is het gewoonlijk om een biertje te drinken. Barbier is bier met stijl. Een stijl gebaseerd op de bezoeker en op elementen van de barbierszaak. Barbier kent verschillende soorten, momenteel zijn er twee soorten op de markt, Barbier Irish Stout en Barbier Tarwe Tripel. De keuze voor deze bieren is bepaald door een onafhankelijke adviescommissie. Barbier is verkrijgbaar bij barbers, horeca, slijterijen en via de website. De gedachte zou te namelijk absurd zijn dat mannen met een baard het alleenrecht zouden hebben dit mooie exclusieve bier te kunnen drinken. Forget it men!

HUISSTIJL

Het lettertype

Barbieren zijn over het algemeen erg stoere types, conclusie: het lettertype in het logo moet stoer zijn!

Het logo

Zoals goed te zien is, komt in het ontworpen logo de retro stijl duidelijk naar voren. Bijna elke barbier heeft een gilet aan om stijl uit te stralen. Daarnaast is het erg typisch om een kammetje in de borstzak te dragen, dit wordt gebruikt in het logo als extra verwijzing naar de barbier. Het logo van Barbier® is ontworpen door Fresh Start Branding, evenals de rest van de huisstijl en de website.

Het etiket

Opnieuw is erg duidelijk op te merken dat het etiket verwijst naar een retro stijl. De combinatie met het logo, de stijl,de lijnen aan de buitenkant en de kleur zorgen voor de verwijzing naar de slogan: Bier met stijl. Het stoere, maar stijlvolle imago van de barbier is telkens verwerkt in de huisstijl.

De website

Stoer, stijlvol en strak; de huisstijl van Barbier. Het is een moderne website, die dankzij kleurgebruik en foto’s versmelt met de rest van de huisstijl.

PARTNERSHIPS

Brouwerij Vermeersen

Barbier® wordt gebrouwen bij brouwerij Vermeersen in Hulst, voorheen bekend onder de naam De Halve Maan. Voor meer informatie over brouwerij Vermeersen kunt u terecht op hun website.

Fresh Start Branding – Sven Nouwen & Phat Pham

De huisstijl van Barbier is geheel in samenwerking met Fresh Start Branding ontworpen. Fresh Start Branding is een jong bedrijf waar je terecht kunt voor het opzetten van nieuwe merken en bedrijven. Meer informatie? Kijk op hun website.

Overige samenwerkingen

Yara Huijbregts – Tekst, ondersteuning ontwerpfase

Suzanne Jacobs – Ondersteuning ontwerpfase

Neem gerust contact met ons op!

Heb je een vraag of een opmerking? Laat het ons weten!